"Weet waarvoor je werkt, werk hard en geef niet op"

Alte

Alte

Leeftijd

61

Opleiding

Technische opleiding bankwerken

Functie

Service monteur

Hobby’s

Handballen

“Toen ik 13 was ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Oechies. In de haven van Rotterdam lag een schip van Henk Oechies, de oprichter, waar ik ervaring kon opdoen in het scheepsruim. Destijds had ik ook helemaal geen zin om naar school te gaan. Met veel pijn en moeite heb ik toch de technische school afgerond als bankwerker. Alle tijd die ik overhield, bracht ik eigenlijk op dat schip door. De metaalbewerking trok me ook niet aan. Het enige waar ik aan kon denken was Oechies, Oechies en Oechies! En dat lag echt niet aan het feit dat ik telkens 5 gulden betaald kreeg van Oechies hoor *knipoog*.

Het begon eigenlijk allemaal toen ik mocht touwsplitsen om wrijfhouten te bevestigen. Dat leerde ik van mijn opa. Toen zagen ze al dat ik wel een handig mannetje was. Op een gegeven moment mocht ik ook steeds meer uitvoeren. Ik ben vanaf mijn geboorte een schipperszoon geweest. Mijn vader is eigenlijk altijd blijven varen en ik had daar geen zin in op mijn 13e. Wel moest ik een vak van hem gaan leren.

"Met de juiste instelling, een positieve mindset en veel ambitie kan je ver komen binnen Oechies"

Ik heb nog meegemaakt dat de eerste motoren voor schepen ontwikkeld werden. Eigenlijk ben ik heel mijn leven lang bezig geweest met leren en nieuwe technische ontwikkelingen. Zo heb ik de ontwikkeling van en bij Oechies vanaf het begin tot aan nu meegemaakt. Een klein hecht team heb ik zien uitgroeien tot een enorm bedrijf met meer dan 130 collega’s. Tuurlijk heeft dat zo z’n voor- en nadelen, maar vaste en loyale mensen lopen niet zomaar weg. Daarnaast kunnen hierdoor grote bedrijfsfeesten georganiseerd worden waar iedereen van Oechies bij elkaar komt.

Zelf ben ik een harde werker, altijd al geweest. Ik ben altijd trots op mezelf geweest als ik veel kon bereiken met weinig. Met de juiste instelling, een positieve mindset en veel ambitie kan je ver komen binnen Oechies. Dat zal je ook echt merken. Niet lullen, maar poetsen. Een echte Rotterdamse mentaliteit.

Wat ik wil meegeven aan de jongere generatie is: weet waarvoor je werkt, werk hard en geef niet op. Het gras lijkt altijd groener bij de buren, maar het hef ligt in jouw handen.