“Werken bij Oechies is niet een typische kantoorbaan”

Bastian

Bastian

Leeftijd

21

Opleiding

BOL Niveau 4 elektrotechniek

Functie

Engineer / Tekenaar

Hobby’s

Voetballen, crossfit, uitgaan en auto’s poetsen

“Werken bij Oechies is niet een typische kantoorbaan”. Dat dacht ik eerst zelf wel. Het werk is erg gevarieerd. Dat merk je ook aan de projecten en de dagelijkse werkzaamheden. Ik dacht er eerst aan om schipper te worden net als mijn vader, maar daar gingen mijn interesses niet naar uit. Mijn vader is klant bij Oechies en zo ben ik bij Oechies terechtgekomen, daar ben ik blij mee. Ik ben nu misschien geen schipper geworden, maar we werken wel beiden in dezelfde sector.

Als ik Oechies zou moeten omschrijven met drie woorden, dan zeg ik, diversiteit, uitdagend en veel vrijheid. De sfeer op de werkvloer is goed. Hier lopen jong en oud met diverse nationaliteiten door elkaar en we leren veel van elkaar. We vullen elkaar mooi aan op de werkvloer. De vrijheid vind je voornamelijk terug in het kunnen doorgroeien op je eigen tempo en manier. Zonder Oechies had ik nooit dezelfde kennis beheerst. Oechies is echt de koploper van de elektrotechniek in de binnenvaart. Deze uitspraak baseer ik op het feit dat Oechies het eerste emissieloze schip in de binnenvaart heeft mee ontwikkeld en geïnstalleerd.

"Als ik Oechies zou moeten omschrijven met drie woorden, dan zeg ik, diversiteit, uitdagend en veel vrijheid"

Ambitie, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen worden bij Oechies gewaardeerd. Het is echt niet erg als je nog niet alles weet en kan. In het begin heb ik bijvoorbeeld een E-plan cursus gevolgd om het tekenprogramma beter te beheersen. Mijn doel op langere termijn is om projectleider te worden bij Oechies. Ik ben ervan overtuigd dat Oechies mij hier de mogelijkheid kan bieden om deze droom na te kunnen leven.

De techniek in de maritieme sector is prachtig en continue in ontwikkeling. Deze sector staat nooit stil en blijft je dagelijks uitdagen. Ook is er steeds meer focus op duurzaamheid binnen de scheepsvaart. Ik vind het dan ook mooi om aan diverse technieken te werken zodat we op verschillende manieren energieverbruik terug kunnen brengen en de uitstoot kunnen reduceren.

Momenteel ben ik het meest trots op de tekeningen van de woningen en van de lessenaars, die direct goedgekeurd worden door de klant. Dit geeft mij de bevestiging dat ik in één keer het voor elkaar krijg om de wensen en de behoeften van de klant neer te zetten op papier. Dit geeft mij dan ook een goed gevoel. Ook zorgt ervoor dat ik een goed imago opbouw in de binnenvaart.

Voor de rest geef ik graag dit mee: “Wees nieuwsgierig, incasseer feedback, kijk mee met collega’s en maak gebruik van de doorgroeimogelijkheden binnen Oechies!”